keskiviikko 6. marraskuuta 2013

tj 18

Nyt ei sää suosinut enää aamulenkkeilijää, kuten jo parin viikon ajan on tehnyt. Taivaalta satoi kylmää vettä reilulla kädellä. Koska jaksotan treenini aina viikolle, jotta viikonloppu menisi enemmän palautumisessa (punnitustaktiikkaa, nääs), alkaa keskiviikkon tienoilla jo vireystila muuttumaan.

Tänään myös pukeuduin järkevästi, eli ohukaisen juoksutakin sijasta verhouduinkin vedenpitävään kevyttoppatakkiin. Viisas valinta, ja ihan tyhmä! Todella raskas juostessa, mutta kylmä ei tullut. Keksin sellaisen ajatuksen, että ainahan on olemassa myös se vaihtoehto, että kääntäisi kylkeään ja nukkuisikin tunnin pitempään. Eli jo pelkästään se, että oikeasti nousin ylös ja lähdin sateeseen juoksemaan, oli niin hyvä päätös, että armahdin itseäni, vaihdoin hölkän loppumatkasta kävelyksi, ja jopa oikaisin kotiin. Aina ei voi olla hyvä lenkki.

Koska minulla ei ole perhettä siis tällä viikolla, huomaan olevani "kiireisempi" kuin aikoihin. Haluan hoitaa vähän sitä ja tätä, TREENATA apinan raivolla, ja lupasinpa siinä vähän järjestellä taas paikkojakin kotona.



Järjestelystä päästäänkin luontevasti pitkään mieltäni askarruttaneeseen aiheeseen: urheiluvaatteiden pyykkihuolto. Miten paljon treenaavat ihmiset pesevät vaatteitaan, millä pesuohjelmilla, kuinka usein? Pitäisikö niitä vaatekertoja olla oikeasti joka päivälle, pätkitäänkö hikisillä räteillä menemään vai turvaudutaanko joihinkin älyttömiin pakastuskikkoihin? No, minä olen nyt saanut homman toimimaan jotenkuten. Ulkolenkkeilyä varten on omat vaatteensa, sisäliikuntaa varten omansa. Vaikka hikiset vaatteet kuvottavat minua, joskus saatan pari aamulenkkiä mennä samoilla varusteilla. Eli koska urheiluvaatteita kuitenkin helposti tulee se puoli koneellista, pyörittelen sen puolikkaan ohjelman vähäisellä sporttipesuaineella ja lyhennetyllä ohjelmalla lähes päivittäin, tai ainakin parin päivän välein. Kiitos teknisten materiaalien, illalla pestyt vaatteet ovat aamulla kuivat, eikä tarvitse rasittaa vaatetta tai sähkölaskua kuivausrummulla. Mutta kyllä tässä silti aika show on! Olisiko tässä siis shoppailun paikka? Treenivaatteet joka päivälle! KANNATETAAN! Olen nimittäin jo pitkään yrittänyt rajoittaa pyykinpesun myös muun pyykin osalta ainoastaan viikonlopuille, jolloin on suurempi todennäköisyys saada puhtaat vaatteet ihan kaappiin asti. Ja kuulemma kuivausrummun käyttäminen on energiatehokkaampaa monta koneellista peräkkäin yhtenä päivänä, kuin että kuivaisi yhden koneellisen joka päivä.

Samaan aikaan tätä kirjoittaessani ruotsalainen ketjuvaateliike lähestyi älypuhelintani push-viestillä ja ilmoitti, että kaikki ulkovaatteet -30% myymälöissä rajoitetun ajan. Löytyisiköhän sieltä jokin välimallitakki noille vesiaamun lenkeille...?

 Koska olin siis taitavasti sullonut kalenterini jo täyteen ohjelmaa, pelkäsin, että salitreeni jää väliin. Tykkään eniten käydä salilla heti kahden jälkeen päivällä salilla kun tiedän, että suurin osa bodareista on vielä töissä, ja saan aika rauhassa tehdä kaikki liikkeet jonottelematta ja loogisesti. Ilta-aikaan ruuhkaa on joskus vähän liikaa minun makuuni, ja korvasin tänään salitreenin Bodypumpilla. Pumppi oli aikoinaan lempituntejani, mutta vuosien tauon jälkeen olin kyllä ihan pihalla niiden painojen kanssa. Pakko myöntää, että en päässyt kyllä lähimaillekaan samaa intensiteettiä kuin kuntosalin puolella.

Pieni synti
Loppuun vielä sellainen tunnustus, että nautin tänään työpaikan automaattikaakaon. Oli makea! Niin sokerinen että tukka nousi pystyyn.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti